Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b
Oostelijke Landschapschilders

25 november t/m 30 december 2012

Opening: zondag 25 november 2012, 15.00 uur door mr dr Hanneke van Schooten, wetenschapper en dichter
Muziek: Wieke van Dijk, zang en gitaarplaatje4kunstenaars2
Johan Meeske - Reizend langs kusten en grote rivieren in Europa ontstaan zijn aquarellen. Hij toont een verstilde wereld, leeg door de afwezigheid van mens en industrie, doch vol kleur en beweging.
Berry Brugman 1915-1996 - Brugman beeldhouwt als het ware in lijnen, vormen en kleuren, met verf op doek. Zijn liefde voor de natuur is terug te zien in zijn landschappen. De verf komt vaak als een explosie op het doek, zonder de grens met abstractie over te gaan.
Jan Gierveld 1935-2005 - Het coloriet van zijn impressionistische landschappen maakt het werk van deze Almelose kunstenaar zo bijzonder. Hij schilderde bij voorkeur in het Twentse land, met de vele bomen en buurtschappen. ‘Wie zijn landschappen heeft gezien kijkt voortaan anders naar Twente’ (Herman Haverkate).
Fred ten Tusscher - Portretten, naakten, handen, dieren zijn het meest bekend van deze temperamentvolle schilder. Zijn landschappen vormen een bescheiden deel van het omvangrijke oeuvre. Als bezoeker raak je geïmponeerd, soms door het overweldigend kleurgebruik, dan weer door ijle grijs- en blauwtinten.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS