Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b
Banner opus 70 
Ode aan Berry Brugman en Janny Brugman - de Vries

9 september - 14 oktober 2018

Overzichtstentoonstelling met werk van het gerenommeerde Almelose kunstenaars-echtpaar Berry Brugman (1915-1996) en Janny Brugman- de Vries (1918-2006).

Opening: zondag 9 september om 15.00 uur door gastpresentator Marcel van Dijk in de Theaterzaal van HOF 88, ook de officiële opening van het Brugmanevenement. Jan van der Kolk presenteert  zijn boek over het echtpaar en presenteert eerste exemplaar aan burgemeester Arjen Gerritsen. Muziek: Daphne van ’t Erve.

Berry Brugman 1a  Janny Brugman 2a

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting de Brugmancollectie die onlangs het oeuvre van het echtpaar in kaart bracht en maakt deel uit van het plaatselijke Brugmanevenement waarbij op meerdere plekken in Almelo activiteiten plaats vinden. Met meer dan 70 kunstwerken zal de tentoonstelling “Ode aan Berry Brugman en Janny Brugman-de Vries” een breed overzicht tonen van het werk van beide kunstenaars.

Het echtpaar: ‘Berry schildert heftig en emotioneel. Janny is een toonbeeld van ingehouden kracht, van beheersing en evenwicht. De tegenstellingen vinden elkaar in een versterkende harmonie, die maakt dat het werk uitstekend bij elkaar past.’ (J. M. Pameijer)
Berry Brugman (1915-1996):  Een verkenningstocht langs de schilderijen van Berry levert een reeks indrukken op waarin invloeden van het Duitse expressionisme zichtbaar worden. In werk van later datum zien we ook invloeden van de Jonge Wilden en After Nature. In de loop der jaren is hij naar een eigentijds karakter toegegroeid en verhaalt in geuren en kleuren van zijn passie voor het landschap. (Naar Wim van der Beek)
Janny Brugman-de Vries (1918-2006):  “Janny wisselt in haar beeldhouwwerken ruw gemodelleerde en gepolijste plastieken af. Haar bronzen getuigen van grote aandacht voor de realiteit. Haar voorkeur voor traditionele waarden drukt zij uit in een ambachtelijke werkwijze, voorkeur voor Bijbelse en mythologische onderwerpen en doorwrochte stijlbeheersing.”
(Wim van der Beek)

Klik hier voor De BRUGMAN Kunstroute


Film door Aad van der Valk  videostill c


Indigo 70 v   Indigo 70 a a

Rondleiding Kinderen Kijken Kunst was zondag 16 september 12.00 - 13.00 uur.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS