Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

Patricia van de Camp - Joke Neurdenburg -
Harry Schömaker - Frieda Waanders

11 januari t/m 15 februari 2015

Opus50verzamel
   Patricia van de Camp       Joke Neurdenburg                    Harry Schömaker                     Frieda Waanders

 
Opening: zondag 11 januari 2015, 15.00 uur
door een voordracht en toelichting van de vier kunstenaars zelf.
Muziek: La Valletta, zang en gitaar.

Klik hier voor interviews van Omroep Almelo

Klik hier voor een film door Aad van der Valk

 
Patricia van de Camp
Zij vertaalt haar dromen en fantasie in haar fotografisch werk. De natuur en de verloren harmonie tussen mensen en dieren speelt daarin een belangrijke rol. De droombeelden stralen onschuld, rust en schoonheid uit, maar zijn ook vaak verwarrend en vervreemdend. Zij richt zich op het maken van series zonder verhalend element. Elk beeld spreekt voor zichzelf.

Joke Neurdenburg
‘Als ik voor het lege doek sta en begin te schilderen, weet ik nog niet wat het resultaat zal zijn. Ik uit mij gevoelsmatig en laat mij via mijn intuïtie door vormen en kleuren verrassen. Dit proces leidt tot kleurige impressies met soms sterke lijnaccenten en suggestieve arceringen. Zo wordt de toeschouwer aangezet tot fantasie en verbeeldingskracht.’

Harry Schömaker
‘In mijn directe omgeving vind ik inspiratie voor mijn werk. Alles kan aanleiding zijn om er een beeld van te maken. Om niet te verzanden in vanzelfsprekende oplossingen, maak ik gebruik van verticale lijnen als basis. Op die manier concentreer ik me meer op de voorstelling die ontstaat en blijft het resultaat ook voor mij een verrassing.’

Frieda Waanders
Frieda Waanders maakt beelden in natuursteen, onder meer in marmer, albast en serpentijn. Binnen een abstracte vormgeving zoekt ze naar balans tussen materiaal en vorm waarin beide tot hun recht komen of elkaar versterken. Strakke lijnen gecombineerd met vloeiende vormen kenmerken haar werk. Naast beeldhouwen in steen werkt ze sinds enkele jaren ook in brons.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS