Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

Noordelijke Aquarellisten

12 april t/m 31 mei 2015

Opening: zondag 12 april 2015, 15.00 uur door Johan Meeske.
Muziek: Luc Hudepohl, trompet en Ruben Nosaehi, gitaar.

Aquarellistenverzamel

Johan Meeske (1950)
Jan van Loon (1938)
Jan van der Scheer (1951)
Dorry van de Winkel (1957)
Chris Herenius (1943)
Jan Velthuis (1949)
Riny Bus (1953)

Website van de Noordelijke Aquarellisten

In 1981 werd in het Groningse café ‘De Beurs’ de groep ‘Noordelijke Aquarellisten’ opgericht. Sinds de oprichting zetten zij zich in voor de promotie van de aquarel. De wisselwerking tussen papier, water en verf geven de aquarel een schilderachtigheid mee, die uniek is. In hun werk laten de Noordelijke Aquarellisten zien, dat waterverf een professioneel schildermedium is. De onderwerpen van de ‘Noordelijken’ zijn ontleend aan de waarneming, ze geven een gevarieerd beeld, zowel in onderwerp als techniek. De stijl is afwisselend: van figuratief, tot bijna abstract. Landschappen, havengezichten en stillevens worden zowel ingetogen impressionistisch als monumentaal expressionistisch weergegeven.

 

‘Noordelijke Aquarellisten' gaat over zeven kunstenaars die de waterverf-techniek beoefenen: Riny Bus, Chris Herenius,Jan van Loon, Johan Meeske, Jan van der Scheer, Jan Velthuis en Dorry van de Winkel. Sinds 1981 exposeren zij als groep en zetten zich in voor de promotie van de aquarel.
Er bestaan weliswaar veel liefhebbers voor deze techniek, maar 'water-color' staat ook voor ongrijpbaar en raadselachtig. Pure kleur opgelost in water, immaterieel. Bijna niets dus.
In hun werk laten de Noordelijke Aquarellisten zien dat waterverf een prachtig schildermedium is, niet minder dan olieverf, wel ànders.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS