Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

Almelose kunstenaars

Rob Koenders  
Menno Dimitri Ouderkerk
Paul Tieke

13 september t/m 18 oktober 2015
Opening: zondag 13 september 2015, 15.00 uur door Claudio Bruggink, wethouder van cultuur en locoburgemeester
Muziek: Johan Bijkerk, piano

Klik hier voor een film van de opening door Aad van der Valk

Rob Koenders voegt in zijn werk meerdere technieken samen. Hij laat zich daarbij inspireren door de foto’s die hij tijdens zijn reizen en wandelingen maakt. Deze foto’s vertellen niet zozeer een verhaal. Koenders kijkt eerder als een schilder en stelt donker en licht, de contrasten en de vlakverdeling centraal. De uitvergrote foto’s worden in collages met papier beplakt, met verf, krijt, potlood en pen in series uitgewerkt. Het resultaat van deze gemengde techniek is op de tentoonstelling te zien.

Menno Dimitri Ouderkerk zoekt in zijn werk naar de omkering van vanzelfsprekendheden door het oproepen van vragen o.a. over het doel en de mogelijkheden van de dingen om ons heen. Hij worstelt daarbij met de vrijheid als individu, dat zich staande moet houden tegenover het grote geheel. De betekenis van symbolen wordt ter discussie gesteld, mede in het licht van oorlog en geweld als richtinggevende factoren in het menselijk bestaan. Ouderkerks werk heeft het uiterlijk van een georganiseerde chaos. Met onbestemde materialen tekent, schildert, knutselt, plakt en druipt hij een fantastische wereld, waarin wanorde opgeroepen wordt.

Paul Tieke onderzoekt en interpreteert in zijn werk de kenmerken in vorm, kleur en context. Deze interpretatie gebruikt hij als beeldende middelen in een nieuwe samenstelling. Dit zoekproces is de basis van zijn schilderen en resulteert in een variatie aan producten – van figuratief tot sterk geabstraheerd. Bij deze laatste vorm speelt de interactie tussen het onderwerp en de kunstenaar een belangrijke rol. Andere waarneming dan visuele zoals tactiele en auditieve hebben eveneens invloed op het proces. Net als het gevoel voor de ruimte, het openstaan voor het spanningsveld tussen het object en de beschouwer

   

 

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS