Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b
De Fundatie te gast bij Indigo

Tevens werk van Helena HoogenraadOpening:
zondag 18 juni 2017, 15.00 uur door drs Jet van der Sluis – Weber, kunsthistoricus
Muziek: ‘De Geldwolven’: Luc Hudepohl, trompet, zang, gitaar en Ruben Nosaehi, zang, gitaar

Uit de collectie van Museum de Fundatie zijn Tulips 67-02 en Dutch Tulipfield nr. 5 van Jan Cremer te zien. Hij schilderde de tulpenvelden in het befaamde Chelsea Hotel in New York, waar hij ging wonen na zijn succes met ‘Ik, Jan Cremer’ in 1964. De schilderijen in Hollandse traditie waren zijn bijdrage aan de Amerikaanse Pop Art. Ze zijn sinds vorig jaar in het bezit van de kunstcollectie van de provincie Overijssel en worden nu voor het eerst aan het publiek getoond. De expositie wordt aangevuld met de serie ‘The Faces’ van fotograaf Pieter Henket, bij de verbouw van de Fundatie in 2013 door het museum verworven met steun van de Bank Giroloterij. Ook werken van Henk Visch, Paul de Reus en Jef Diederen maken deel uit van de presentatie bij Indigo.
In Galerie en Tuinzaal laat Indigo schilderijen zien van de jonge, veelbelovende Helena Hoogenraad in 2015 afgestudeerd aan de AKI en winnaar van de Heartfundprijs van Heartpool.
‘Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek. Er is altijd sprake van een wisselend gevecht: enerzijds wil ik me aan de beeldelementen van de foto houden, anderzijds voel ik een sterk verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto verandert deze in een autonoom beeld, in iets wat het persoonlijke ontstijgt.’

Foto's van de opening

Openingstoespraak door Jet v.d. Sluis

Uitnodiging

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS